Connect with us

Uncategorized

ลดพุง ให้ถูกทาง! เปลี่ยนห่วงยางให้เป็นซิกแพค (Six pack)

Published

on

ลดพุง หรือไขมันบริเวณเอวนั้น เรียกได้ว่าเป็นบริเวณที่ทำการลดไขมันได้ยากที่สุด ไม่ว่าจะออกกำลังกายหนัก ลดการกินอาหารที่ทำให้เกิดไขมันส่วนเกิน ก็แล้ว แต่ไขมันที่เอวก็ยังไม่หายไป! โดยเฉพาะบริเวณรอบเอว และหลังส่วนล่างที่เป็นปัญหาไม่ว่าจะการสวมใส่เสื้อผ้า หรือปัญหาด้านสุขภาพที่ทำอะไรได้น้อยลง ช้าลงและ เหนื่อยง่าย ทั้งนี้โอกาสการพัฒนาให้เกิดรอยโรคก็ง่ายขึ้นอีกด้วย แต่วางใจไปได้เลย เพราะเรามีวิธีและเทคนิคง่าย ๆ ที่จะทำให้ห่วงยางชั้นหนาออกไปจากชีวิตของคุณ แต่จะมีอะไรบ้างตามมากันเลย…

สำหรับคนที่มีปัญหาเกี่ยวกับเรื่องห่วงยางหรือที่เรียกกันอีกอย่างว่า Love handle ห่วงยางรอบเอว ซึ่งจะเป็นส่วนของบริเวณหน้าท้องส่วนล่างหน้าไปจนถึงเอวหรือบริเวณหลังส่วนล่างนับว่า Love handle เป็นไม้เบื่อไม้เมาของคนที่ลดความอ้วนหรือต้องการลดไขมันส่วนเกิน บางทีอาจเกิดขึ้นกับบางคนได้นานเป็น 10 ปีก็มี สร้างความหงุดหงิดรำคาญใจเอามากๆ ว่าจะลดออกไปยังไงดี เมื่อไหร่จะออกไปสักที Cardio (คาร์ดิโอ) ก็แล้วออกกำลังกาย คุมอาหาร ทำทุกสิ่งทุกอย่างแล้วก็ยังไม่สามารถที่จะกำจัดออกไปได้ บ้างก้ลงเอยด้วยการ ดูดไขมันหน้าท้อง ไปเลยก็มี

 รู้จักกับ Love hendle

Love handle เป็นพื้นที่ร่างกายที่ใช้เก็บ ไขมันส่วนเกิน เป็นสถานที่ที่แรกที่เริ่มกักเก็บไขมันส่วนเกิน เอาไว้แล้วจะเป็นที่สุดท้ายที่จะเอาออกไป เรียกได้ว่าเป็นกลไกของร่างกาย ในการที่จะเก็บไขมันส่วนเกินเอาไว้ในจุดนี้โดยที่ปัญหาของ Love handle ส่วนใหญ่มักจะเกิดกับผู้ชาย แต่สำหรับผู้หญิงนั้นจะขึ้นอยู่กับร่างกาย ซึ่งแน่นอนว่าร่างกายของคนเราไม่เหมือนกันโดยเฉพาะพื้นที่ในการเก็บไขมันส่วนเกินเป็นที่แรกของจุดไหน ผู้หญิงบางคนอาจจะสะสมไขมันบริเวณ ก้น ต้นขา สะโพก แม้ว่าจะเอาออกได้ยาก แต่มีวิธีจัดการกับมันแน่นอน

สาเหตุของการเกิด Love handle

 • สาเหตุหลัก ๆ ก็คือการไปกินของจุบจิบโดยเฉพาะน้ำตาลที่มากจนเกินไปหรือเกินกว่าที่ร่างกายจะรับไว้ได้
 • กินคาร์โบไฮเดรตในปริมาณที่มากเกินกว่าที่ร่างกายรับไหว โดยร่างกายจะเก็บคาร์โบไฮเดรตไว้ที่ตับและกล้ามเนื้อ เมื่อได้รับมากเกินไปก็จะเกิดการล้น มีผลทำให้กลูโคสปนอยู่ในกระแสเลือดจากนั้นร่างกายไม่มีทางจัดการจึงจัดส่งไปอยู่ในเซลล์ไขมันซึ่งก็จะส่งให้ Lipoprotien lipase เป็นตัวพากลูโคสไปเป็นไขมันเป็นกลไกง่าย ๆ ที่ใช้เก็บพวกพลังงานที่เกิดจากการกินเข้าไป
 • แอลกอฮอล์ กลุ่มคนที่ดื่มเหล้า-เบียร์เป็นประจำก็จะพบว่ามีการสะสมไขมัน Mid section

ต้องขอเท้าความก่อนว่า การที่คนเราเริ่มออกกำลังกาย เริ่มที่จะผอมแล้วพยายามจะลดไขมันเฉพาะส่วน หรือ Sport reduction เป็นตำแหน่งบริเวณที่เจาะจงจริงๆ ไม่ว่าจะทำ Side bend , Battle rope เน้นพวกกลุ่มกล้ามเนื้อและเซลล์ หรือกลุ่ม Mid section ที่เยอะ และหวังว่าจะเอา Love handle หรือห่วงยางออกให้ได้

ในความเป็นจริงแล้วต้องบอกก่อนว่า ร่างกายคนเราเวลาจะเริ่มลดไขมันส่วนเกิน ร่างกายจะเริ่มเอาไขมันส่วนเกินบริเวณ Distal area ก็คือส่วนที่เป็นส่วนปลายของร่างกายออกไปก่อน และก็จะเริ่มเห็นว่าช่วงบริเวณแขนเริ่มมีเส้นเลือดขึ้น บริเวณส่วนน่องเริ่มแห้งลง เริ่มเห็นลายกล้ามเนื้อดีขึ้นดูมีมวลไขมันที่ลดลงชัดเจน แล้วบริเวณช่วงหน้าท้องที่สังเกตได้ชัดก็คือท้องส่วนบนจะค่อยๆ บางลง แฟบลงเรื่อยๆ ทางนี้ก็เป็นขั้นตอนของกลไกไขมันที่จะค่อยๆ ลดลง โดยที่เราไม่สามารถเลือกตำแหน่งได้ว่าอยากให้ส่วนไหนลงไปก่อน

หลังจากที่ร่างกายจะใช้ไขมันบริเวณ Distal area ในส่วนปลายออกไปก่อนแล้วค่อยขยับเข้าสู่ Mid section หรือว่า บริเวณส่วนกลางสุดของร่างกาย เพราะว่าการเก็บไขมันในส่วนกลางสุดของร่างกายนั้นมีเหตุมีผล คือการที่ร่างกายเก็บไขมันไว้บริเวณนี้ก็เพราะเป็นพื้นที่สำรองพลังงานที่จะใช้เป็นที่สุดท้าย และเมื่อลีนลงเรื่อยๆ จะเริ่มใช้ไขมันตรงบริเวณ Love handle เมื่อร่างกายมีไขมันส่วนเกินที่ลดลงจากบริเวณ Distal area ที่เป็นส่วนไปการจัดการส่วนกลางก็ไม่ยากแล้ว…

เมื่อเริ่มเห็น ซิกแพค (Six pack) แล้ว ไขมันส่วนอื่นหายไปหมดแล้ว แขนสวย ไหลตัด อกชัดเหลือแค่ Love handles ซึ่งนับเป็น Happy problem คือองค์รวมของรูปร่างสวยแล้ว แต่แค่ไปจัดการกับไขมันส่วนเกินที่อยู่บริเวณตรงจุดสุดท้ายเท่านั้นเอง โดยที่คุณเองไม่ต้องกังวลเลย

ในทางกลับกันกับบางคนที่พบเจอว่าส่วนอื่นยังไม่ได้ไปไหนเลย ยังไม่เห็นลายกล้ามเนื้ออะไรทั้งสิ้นแต่จะเอา Mid section ออกขอบอกไว้ตรงนี้เลยว่าไม่สามารถทำได้ แต่สำหรับใครที่หุ่นดีอยู่แล้วจะเอา Love handle ออกซึ่งถ้าทำได้ดีหุ่นจะยิ่งดีขึ้นไปอีก กล้ามเนื้อตัดชัดเจน กล้ามเนื้อหน้าท้องสวยด้วย ทีนี้ก็แค่ไปจัดการกับไขมันส่วนเกินที่ยังคงเป็นปัญหากวนใจเพิ่มอีกเล็กน้อย

วิธีจัดการ Love handle – ลดพุง ต้องทำดังต่อไปนี้

 1. รับประทานอาหาร เมื่อนำแผ่นดอกถูกสร้างขึ้นจากน้ำตาลคาร์โบไฮเดรตแอลกอฮอล์ทีนี้ก็มาจัดการ 3 สิ่งนี้ก่อน
 • ลดน้ำตาล
 • กำจัดแป้งให้ได้มากพอ เหมือนกับการกินคาร์บในปริมาณที่พอดีและเหมาะสม และมากพอที่จะทำให้สามารถออกกำลังกายได้ ไม่ล้นออกไปเป็นไขมันส่วนเกินบริเวณ Love handles
 • หยุดแอลกอฮอล์ หากตั้งใจจะลด”ห่วงยาง” ออกไปจริง ๆ หยุด แอลกอฮอล์หรืออาจจะดื่มในปริมาณที่พอเหมาะ แต่เน้นออกกำลังกายหนักอย่างนี้ก็ได้
 1. ออกกำลังกาย

อย่างไรก็แล้วแต่ถ้าต้องการนำห่วงยางออก ควรเล่น Weight training ให้หนัก เพื่อให้ร่างกายสร้างกล้ามเนื้อให้มากยิ่งขึ้น เพื่อที่จะลดไขมันส่วนเกินได้อย่างมีประสิทธิภาพ ซิกแพค (Six pack) ก็ไม่ไกลเกินเอื้อม!

เนื่องจากมวลกล้ามเนื้อมันเพิ่มขึ้นการมีกล้ามเนื้อเยอะก็เปรียบเสมือนรถที่เครื่องยนต์ขนาดใหญ่ ถ้ารถมีเครื่องยนต์ที่ใหญ่เครื่องยนต์ก็มีความต้องการน้ำมัน และการจะเผาผลาญไขมันตรง Love handle หรือ ห่วงยาง นั่นก็ง่าย ฉะนั้นการมีโครงสร้างที่ดี กล้ามเนื้อที่เยอะการเผาผลาญการเผา Love handle ก็เป็นเพียงเรื่องเล็กไปเลย

วิธีจะช่วยเผาผลาญไขมัน ลดพุง ได้ดี มีอะไรบ้าง ?

 1. เพิ่มมวลกล้ามเนื้อให้ใหญ่ขึ้น

 2. คาร์ดิโอ (Cardio) 

ถึงแม้ว่าจะฝึกมาดีแล้ว จริง ๆ การฝึก (Cardio) คาร์ดิโอ ควรทำมาตั้งแต่ช่วงเริ่มต้นการลดความอ้วนอยู่แล้ว แต่เมื่อมาถึงจุดที่ต้องการเอา Love handle ไขมันส่วนสุดท้ายที่ต้องการเอาออกก็อาจจะต้องเพิ่ม Cardio ขึ้นอีกหน่อย จาก 350 นาทีเป็น400 นาที หรือ 60นาที/7วัน คอยดูว่าร่างกายมีการตอบสนองอย่างไร ซึ่งจำนวนนี้คือเหมาะสมที่สุดที่ไม่ต้องการ Love handle

 1. HIIT

ในกรณีการฝึก (Cardio) คาร์ดิโอ พื้นฐานอาจจะทำให้ไม่สามารถลดไขมันส่วนเกินได้ดี *กรณีนี้เกิดขึ้นได้หลายคน ทำ 400นาที (60นาที/7วัน) แล้วไม่ไหว อาจไม่มีเวลามากพอในการฝึกก็สามารถฝึก HIIT ที่เป็นอีกตัวช่วยทำให้ลดไขมันส่วนเกินบริเวณ Love handle ออกไปได้ การฝึกHIIT 2-3 ครั้ง/7 วันจะช่วยให้ลดไขมันส่วนเกินได้ดีทีเดียวแต่ต้องเป็น HIIT ที่ถูกต้องด้วยแค่ 20-30 นาทีก็เพียงพอ

 1. ปรับสมดุลชีวิต

คนเราจะสะสมไขมันมักมีเหตุมีผล หลาย ๆ กรณี กินอาหารปกติ ออกกำลังกายปกติ แต่ว่ามีความเครียด เช่นเครียดกับงาน เครียดกับครอบครัว ไม่ว่าจะความเครียดจากอะไรก็แล้วตาม มีงานวิจัยหลายชิ้นชี้ให้เห็นว่าความเครียดทำให้ Cortisol หรือฮอร์โมนความเครียดหลั่งออกมา ซึ่งCortisol มีผลทำให้ร่างกายสะสมไขมันได้เร็วและง่ายขึ้นนั่นเองจากการที่ Cortisol ได้หลั่งออกมา โดยเฉพาะอย่างยิ่ง Cortisol มีผลทำให้เกิดการสะสมไขมันบริเวณ Mid section อย่างมีนัยสำคัญ ฉะนั้นการบริหารจัดการความเครียดของคุณ

ถ้าคุณต้องการที่จะลดไขมันส่วนเกินบริเวณนั้นจริง ๆ บางคน เครียดมากจนกลายเป็นว่าอยู่ ๆ ร่างกายก็บวมน้ำขึ้นมา หรือ เรียกว่าร่างกายสะสมไขมันส่วนเกินเองโดยธรรมชาติ การผ่อนคลายบ้างอาจช่วยคลายเครียดได้ดี ลองนั่งสมาธิบ้าง ซึ่งแต่ละคนก็มีวิธีการจัดการความเครียดไม่เหมือนกัน ทำในสิ่งที่ชอบ ทำแล้วรู้สึกสบายใจ หรืออาจจะหันไปสนุกสนานกับกลุ่มเพื่อน ครอบครัวบ้างหลังจากการทำงาน

 1. พักผ่อนให้พอ

สำหรับคนไม่ชอบนอน นอนไม่หลับหรือไม่ยอมนอน เน้นไถFacebook ส่ง Massage คุย Line เล่นเกมออนไลน์ นอนน้อยกว่า 6 ชั่วโมง/วัน มีผลต่อการสะสมไขมันส่วนเกินอย่างมหาศาลเลย ซึ่งอันที่จริงการนอนช่วยเผาผลาญแคลอรี่ได้หลายร้อยแคลอรี่มาก ยิ่งการนอนหลับสนิททำให้ Growth hormone หรือฮอร์โมนแห่งการเจริญเติบโต มีบทบาทในการเผาผลาญไขมันและเป็นช่วงของการที่ร่างกายฟื้นตัวจึงต้องใช้พลังงานที่สูง ดังนั้นเวลาที่นอนหลับร่างกายก็จะยิ่งเผาผลาญไขมันด้วยและคนที่มีไขมันส่วนเกินเยอะก็มีผลมาจากการที่นอนน้อยด้วย

 1. กินโปรตีน (TEF)

การกินโปรตีนสามารถใช้เป็นตัวเสริมในเรื่องของการกินโปรตีนจริง ๆ มีผลอย่างยิ่งที่จะทำให้เพิ่มระบบเผาผลาญมากขึ้น เพราะว่าโปรตีนเป็นสารอาหารที่ต้องใช้พลังงานในการย่อย หรือที่เรียกว่า TEF ย่อมมาจาก Thermic effect of food เป็นการที่ร่างกายยกระดับการเผาผลาญเพิ่มสูงขึ้น จากการที่พยายามย่อยอาหารประเภทโปรตีน ฉะนั้นการกินโปรตีนร่างกายจะยกระดับการเผาผลาญเพิ่มสูงขึ้นทำให้เผาผลาญพลังงานได้ดี

การกินโปรตีนสูง หมายถึง โปรตีนที่ได้รับจากธรรมชาติ เช่น เนื้อสัตว์ ไข่ ที่จะเป็นตัวช่วยอย่างดีที่คุณสามารถลดไขมันส่วนเกินได้จากการย่อยอาหาร

 

Q&A:

คำถาม : โปรตีนสูง จำเป็นต้องกินเนื้อสัตว์เป็นกิโลเลยไหม ?

คำตอบ : โปรตีนสูง ควรที่จะกินให้ถึงปริมาณที่ร่างกายต้องการ โดยเฉพาะผู้ที่ออกกำลังกายมือใหม่ ควรจะเป็นโปรตีน 20-25% ของพลังงานที่ต้องการในแต่ละวัน โดยปริมาณที่ระบุนั้นก็ถือว่าสูงที่สุดแล้วในการได้รับโปรตีน และข้อดีของการกินโปรตีนสามารถทำให้คุณสร้างมวลกล้ามเนื้อได้แล้วก็ช่วยลดไขมันส่วนเกินได้ดีทีเดียวเลย

และนี่ก็จบไปแล้วกับวิธีที่จะทำให้คุณมีหน้าท้องที่สวยงามเพียงแค่ปรับเปลี่ยนชีวิตประจำวันของคุณไม่เครียดจนเกินไปไม่ทำงานหนักจนเกินไปนอนหลับพักผ่อนให้มากพอเพื่อที่ร่างกายจะไม่สะสมไขมันส่วนเกินขึ้นมาเองและลองหันมาออกกำลังกายรับประทานอาหารที่เหมาะสมกับร่างกายเท่านี้คุณก็จะได้ Six pack ตามที่หวังเอาไว้ในระยะเวลาไม่นานนั่นเอง

Reference : Al-Goblan, A. S., Al-Alfi, M. A., & Khan, M. Z. (2014) . Mechanism linking diabetes mellitus and obesity. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Targets and Therapy, 7, 587–591.

Continue Reading

Uncategorized

Benefits of using sports analysis sites

Published

on

By

While betting on sports online, many people use sports analysis websites. Sites such as 먹튀폴리스 provide the best sports analysis. If you are new or know very little about online sports betting, you must know about sports analysis sites. These sports analysis sites give many reasons and benefits to the users. It provides an understanding to the user or gambler about the situation of the game and what is happening in the game. So, if you never experience sports analysis before and don’t know much, the below post is for you.

You can make the right choice:

Sports analysis sites will help you in making the right choice by telling you that which game is going to perform best and which one isn’t. These sites gather all the data about the past performances of the teams and their players, and they watch the present game carefully too. After their so much experience in this industry, they tell you which team has more chances of winning the match and which one isn’t. If you are a newbie, we recommend you to take help from these sports analysis sites. So, sports analysis helps gamblers in making the right choice.

Help players in winning the game:

If you are participating in the team of any game, sports analysis will help you in winning any game by providing you with the right information about each move. If you are losing a game repeatedly, you can watch sports analyses of previous games to know which things will help you in winning the next game. So, sports analysis also helps players in winning the game.

Make more money:

If you are betting on any sports game, you can make more money with sports analysis. As sports analysis tells the observer what is happening in the game and what choice he/she should make to win the bet, it help the bettor in winning more cash. You should also follow this instruction if you want to make more money through sports betting.

Provide you with a better experience:

Whether you are playing a sports game or betting on it, sports analysis will provide you with a better experience in both ways. Thus, if you like to get a better experience, you should take help from sports analysis sites. Sports analysis sites have a huge experience in finding out that which team will win on the basis of analyzing their past performances. You can’t rely on your own choice because you can’t do comprehensive research as the specialists can do.

You can know your mistakes:

If you are losing the game or wagers, again and again, sports analysis sites will help you in analyzing that where you are making a mistake. You can’t learn from your mistakes if you can’t find them. Sports analysis sites will help you in finding these mistakes. After knowing them, you can work on them and remove them from your playing techniques. So, sports analysis sites are helpful because these sites can help you in knowing your mistakes.

Continue Reading

Uncategorized

What are Decentralized Finance and its benefits?

Published

on

By

Decentralized finance, or DeFi, refers to a group of blockchain-based applications that aim to provide peer-to-peer alternatives to traditional financial services and institutions. After generating a lot of buzzes last year, Decentralized Finance has continued to gain traction, collecting significant sums of cash and exceeding expectations that it would be one of the top trends in 2020.Decentralized finance, in its most basic form, is a system in which financial items are made available on a public decentralized blockchain network, making them accessible to anybody rather than going through intermediaries such as banks or brokerages. Unlike a bank or brokerage account, DeFi does not require a government-issued ID, Social Security number, or proof of address. DeFi refers to a system in which buyers, sellers, lenders, and borrowers connect peer to peer or with a strictly software-based middleman rather than a firm or organization conducting a transaction using software developed on blockchains.

The Total Locked Value TVL in Dapps Protocols now stands at little under $11.5 billion, up from less than $1 billion a year ago, according to defi crypto, the go-to data aggregator for decentralized finance. While this pales in contrast to traditional financial markets, the most important conclusion is that DeFi has risen more than tenfold in the last year. This is a clear indication of the growing popularity of decentralized finance. What’s more promising is that DeFi’s rapid expansion appears to be a reflection of the company’s value offer. Let’s look at what makes decentralized finance so appealing to investors. Defi coins, unlike cryptocurrencies, try to maintain their prices by connecting them to non-crypto currencies, such as the US dollar.

Benefits:

Can be used without permission:

The phrase “decentralized finance” already conveys what the DeFi movement views to be its defining characteristic. That isn’t surprising. The value proposition of blockchain is based on decentralization. The goal is to reduce reliance on companies and other institutions for supervision, server space, data storage, and other services. This is accomplished by ensuring that all members of a blockchain network have access to the same transaction history. By making sure that everyone has easy access to financial services, the decentralized method can help democratize banking and finance. The majority of DeFi apps are built on Ethereum, the second most popular blockchain platform after Bitcoin. Ethereum is highly decentralized and open to everyone interested in building or using DeFi software because it is a permissionless (public) blockchain. Furthermore, the blockchain’s permissionless nature, as well as the interoperability it offers, allows for a wide range of third-party connections.

It’s worth noting that these qualities aren’t unique to Ethereum. Ethereum, on the other hand, has positioned itself as the preferred platform for developing not only DeFi apps but also other sorts of decentralized apps due to its position as the premier network for smart contract development (dApps).

Transparent:

Greater transparency comes with decentralization. The network’s data is available publicly for inspection since the distributed ledger containing information about all of the events that have occurred on a blockchain network is shared by everyone. Furthermore, the cryptographic principles that underpin blockchain ensure that data is only recorded after its legitimacy has been confirmed. The transparency provided by DeFi applications can be a game-changer for customers. It can assist consumers to enhance their due diligence and identify and prevent financial scams and damaging business practices.

Stability:

Blockchain technology provides full immutability through the creative use of cryptography and consensus procedures such as proof-of-work. Manipulation of records recorded on a blockchain network is virtually impossible as a result of this. When combined with the previously mentioned features, this results in a level of security that is difficult, if not impossible, to attain with traditional methods. DeFi apps bring the inherent benefits of blockchain to the financial sector while also attempting to design user-friendly interfaces to ensure a pleasant experience. Smart contracts, like as dApps, also give additional protection against unscrupulous actors and fraudulent transactions.

Help in financial service centers:

DeFi, based on what we’ve seen thus far, has the potential to help traditional finance. However, like with any disruptive technology, DeFi’s promise extends beyond simply improving on the current state of affairs. Its true strength, however, rests in its ability to disrupt the market by enabling new forms of financial goods and services. Even at this early level, technology shows a lot of potential in this area. It’s already transforming how people manage their assets, borrow and lend money, and trade online. Here are a few of DeFi’s most well-known applications:

Borrowing and lending:

DeFi has facilitated the creation of peer-to-peer lending and borrowing solutions that benefit the end-user significantly. These services include cryptographic verification techniques and smart contract integration, which eliminate the need for traditional middlemen like banks to validate and conduct lending transactions. This makes the process cheap and fast while still ensuring the protection of the transaction’s counterparties. Other advantages include faster transaction resolution and improved accessibility.

Helps in savings:

People can now manage their funds in innovative ways, thanks to the growing popularity of DeFi lending services. Users start collecting interest on their crypto assets by locking them into lending protocols like Compound, as explained above. As a result, DeFi saving apps have emerged that can connect to various lending protocols to maximize their customers’ capacity to earn income. Yield farming is a word that has been used to describe the growing trend of users shifting their idle crypto assets around to different loan protocols in order to increase their profits.

Conclusion:

Blockchain technology and cryptocurrencies have a wide range of real-world uses, but they appear to be having the greatest impact on the financial sector. The rationale for this is simple: there are numerous ways in which new processes and decentralization can elevate financial markets and propel them forward. Start slowly, keep humble, and don’t get ahead of yourself when venturing into the new financial territory. Keep in mind that digital assets exchanged in the cryptocurrency and DeFi worlds are volatile, with high chances of profit.

Continue Reading

Uncategorized

Tips to consider while looking for a pharmacy

Published

on

By

Pharmacies are quite significant places in the world. People from all over the world are interested in purchasing medicines. People need to buy medicines for several purposes. There are several places where people can purchase medicines. People can purchase medicines from traditional land-based pharmacies. On the other hand, there are countless online pharmacies on the internet. Canadian pharmacy is one of the most famous pharmacies in the world. It can be quite challenging for people to choose the right pharmacy. People need to consider a few points when looking for a pharmacy. Some of the most significant factors to consider when looking for a pharmacy are listed below.

1.     Checking the license of the pharmacy

The first and the most significant factor that you should consider when choosing a pharmacy is that you should check the license of a pharmacy. Checking the license of the pharmacy is quite necessary. License is the symbol of trust and honesty of a pharmacy. So it would be best if you focused on checking the license of a pharmacy before finalizing a land-based or online pharmacy.

2.     Do not lure by exceptionally low prices

The second significant point that people need to consider when looking for a pharmacy is that you should not lure by exceptionally low prices. People need to understand that cheaper is not always better. So it would be best if you did not lure by exceptionally low prices. Some people cannot afford to purchase medicines. So they look for those platforms that offer cost-effective medicines to them. Some pharmacies keep a significant profit percentage on medicines. So it would be best if you looking for pharmacies that offer medicines at the most affordable rates.

3.     Checking the reviews

The third significant point that you should consider when looking for a pharmacy is that you should check the reviews of a pharmacy. Checking the reviews helps people choose an authentic pharmacy. Checking the reviews help people choose trustworthy and reliable pharmacies. So it is quite necessary for people to check the reviews of a pharmacy.

4.     Visit pharmacies that accept a valid prescription.

One of the most significant tips that people should consider when looking for a pharmacy is that you should choose pharmacies that accept prescriptions. Those pharmacies that accept prescription offer guaranteed medicines to the people. So you should focus on choosing a pharmacy that does not give medicine unless aided by prescription.

5.     Availability of a pharmacist

The fifth significant tip that people should look for when choosing the right pharmacy is that you need to check the availability of pharmacists. A genuine pharmacist is always there to answer the questions of the people. Pharmacists are always there to tell people about dosage and medicines. You can consult your problems with a pharmacist in the pharmacy. So it is recommended to choose the pharmacy that has a pharmacist.

6.     Buying medicines from reputable pharmacies

Last but not least significant tip that people should consider while looking for a pharmacy is that you should purchase medicines from reputable pharmacies. There are several reputable pharmacies in the town that offer the best medicines to the people. People should focus on purchasing medicines from reputable pharmacies.

 

Continue Reading

Trending